Uluslararası

Youth in Conservation of Cultural Heritage (YOCOCU) tarafından 9. kez düzenlenecek olan YOCOCU 2024 konferansının 15-17 Ekim 2024 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Başta KÜMİD ve İstanbul Üniversitesi olmak üzere yerli ve uluslararası çeşitli organizasyon ve işbirliği ile gerçekleştirilecek olan bu etkinliğin birer parçası olmak ve katkı sunmak birincil önceliğimiz olmuştur.
YOCOCU’nun dokuzuncu konferansı, kültürel miras alanında ortaya çıkan zorlukları ele alarak, antik geleneklerden günümüz sorunlarına ve gelecek senaryolarına köprü kurmayı amaçlamaktadır.
YOCOCU 2024, profesyonellerden akademik araştırmacılara ve vatandaşlara kadar kültürel mirasın tüm alanlarından gelen deneyimler, kanıtlar ve iyi uygulamalara dayalı olarak ilham kaynağı olmayı hedeflemektedir. Başarılı bir bilgi bütünleştirmeyi sağlamak, çeşitli bakış açılarından faydalanarak kültürel mirasın birleştirici bir ses ve eylem planına nasıl dönüştürülebileceğini ortaya koymak amacıyla çeşitli deneyimleri vurgulayan ve kültürel mirasın ortak bir ses ve uygulanabilir girişimlere nasıl dönüştürülebileceğini belirten bir çerçeve sunmayı amaçlamaktadır. Konferansa katılacak araştırmacılar, kültürel mirasın korunmasıyla ilgili geleneksel ve yenilikçi metodolojiler, uygulamalar ve materyaller, müze deneyimleri, arkeolojik ve mimari mirasın korunması ve kurtarılması alanında yenilik ve araştırma, kültürel miras ve eğitim, kültürel mirasın korunması için doğal risk değerlendirmesi, yeşil kimya ve sürdürülebilir konservasyon alanlarında çalışmalarını sunacaklardır.
Konservatör Restoratör Derneği, kültürel mirasın korunması ve restorasyonuyla ilgilenen profesyonelleri bir araya getiren bir kuruluştur. Dernek, alanında uzman olan konservasyon ve restorasyon uzmanlarını bir araya getirerek bilgi paylaşımını teşvik etmekte ve sektördeki en son gelişmeleri takip etmektedir. Bu bağlamda kültürel mirasın korunması ve restorasyonu alanında daha geniş bir bilinç oluşturmak amacıyla yapılacak olan YOCOCU 2024 konferansına katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Siz de bu değerli etkinliğimizde yer alarak, kültürel mirasın korunması ve restorasyonu konularında güncel bilgiler edinme, meslektaşlarınızla etkileşimde bulunma ve sektördeki en son trendleri takip etme fırsatını yakalayabilirsiniz. Daha fazla bilgi ve sorularınız için sosyal medya hesaplarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

ÖNEMLİ TARİHLER

İngilizce Özet Gönderim Tarihi :03 Temmuz 2024

Kabul Bildirimi: 20 Temmuz 2024.

Kayıt: Sunum yapacak kişilerin 25 Temmuz 2024 tarihine kadar kayıt yaptırmaları ve kayıt ücretini ödemiş olmaları gerekmektedir; Aksi takdirde özet programdan kaldırılacaktır.

KAYIT ÜCRETLERİ

25 Temmuz 2024’ten önce alınan katkılarla ilgili olarak;

Yerel araştırmacılar: 0 Euro (Türkiye),

Öğrenciler: 0 Euro

Diğer katılımcılar: 50 Euro

YOCOCU members: 0 Euro

TARTIŞILACAK KONU, ALT KONULAR ve BEKLENEN BİLDİRİLER

BİLİM KOMİTESİ

ORGANİZASYON KOMİTESİ

KONFERANS YERİ: Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre Kültür Merkezi; İstanbul Üniversitesi

KAYIT OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

İNGİLİZCE ÖZETİNİZİ GÖNDERMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

İLETİŞİM VE BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

GENEL BİLGİLER İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ